Kako su mi pomogli Food Saver Crock Pot?

26.jan.2017
Food-Saver-Crock-Pot_1L

Sam sa sobom

Da budem iskrena nisam više sigurna da li su me i godine ili samo leđa izdala ovog puta.

Prvo za šta se čovek maši ne razmišljajući o posledicama kada se nalazi u takvoj situaciji jeste „daj nešto slatko da utolim dosadu“.  Tako sam se i sada mašila za teglu krema u nedostatku ovih Draganinih kolača.

Ovaj scenario sam imala milion puta, ali srećom samodisciplina nije na spisku onih koji su me izdali. Jednom drugom prilikom razmenićemo iskustva koliko treba volje, samodiscipline i fizičkog vežbanja da se svi ovi isprobani recepti potroše 🙂 .

U takvoj situaciji kada ne mogu da se razmašem po kući sa varjačama, oklagijama, šerpama, krpama i svemu ostalom padaju mi svakojake teme za razmišljanje na pamet. Kod mene su najčešće one koje izazivaju smeh, pa se smejem sama sa sobom. Često pomislim, juuu…da me sada neko vidi…pomislio bi svašta….ova je ..

Najčešće su to one smešne stvari za koje u normalnim okolnostima nikada nemam vremena ili mi nisu ni na kraj pameti.

Ko je jači?

Postoje li jači ili slabiji? Na primer ko je tu na kraju jači ili slabiji pol?

Preslikano na situaciju u kojoj sam bila pre nekoliko dana, nazovimo je „ja sam se razbolela, a on je taj koji treba da me neguje“.

Housewife-multitasking

I druga strana „on se razboleo“

Fenomenalni Andrija i Anđelka, uvek me nasmeju 🙂 .

Pridodajem ovim slikama i jednu anegdotu od pre nekoliko godina…

Ja se razbolela, temperatura 38.5° C, već dva dana ne idem na posao, ne mogu ni do toaleta pošteno da odem, svaka me kost boli……on ulazi na vrata (posle posla) i sa vrata pita „A šta imamo za ručak danas?“

Trljam oči i ne verujem šta me pita…

Naravoučenije ako sam sebi ne pomogneš niko drugi ti neće 🙂 .

E, da bi u svakom trenutku imala odgovor, tako sam ja mislila i korak unapred, a da nisam ni bila svesna toga.

Sećate se kada sam vam pisala i savetovala ovde kako da uštedite.

E ta štednja me je spasila na više načina. Osim finansijske štednje, poštedelo me je i fizičkog napora u onim danima kada sam više bila vezana za krevet.

Ali iskreno se nadam da ste poslušali moj savet i koristili Nedeljni-plan-obroka i Lista-za-kupovinu, jer to stvarno radi!!

Kako su mi pomogli Food Saver Crock Pot?

Ali zajedno..

Food Saver Crock Pot

U cilju štednje, čuvanja namirnica, planiranja jelovnika i svega ostalog…ja sam tog dana ekstra napravila dva ručka, po principu kada se mlatim sa svim tim, da se izmlatim do kraja i iskoristim maksimalne kapacitete 🙂 .

Iako nisam sujeverna 🙂 🙂 (da li ovo svi kažu? 🙂 ) uvek pogledam gore „kao ka nebu“ i pomislim…“valjda ovaj odozgo vidi sav moj trud.“  🙂

E da se između dve molitve vratim na temu …jela nisu bila kompletno skuvana, naravno, nego polu pripremljena, u smislu naseckano svo povrće i ubačeni svi sastojci u kesu za zamrzivač.

Ideja mi je bila da za one dane, kada sam u nemogućnosti da nešto skuvam (primenjeno na dane „ukočila se“), a ne pribegnemo svi fast foodu jer ipak je to najgora opcija…već da ja izvadim polu spreman obrok izručim u Crock Pot i Crock Pot mi odradi ostatak.

Od ideje do realizacije

Razvojem te ideje nastalo su i ova dva recepta:

  1. Juneće Fajite (Tex-Mex kuhinja, grilovano meso sa povrćem servirano sa tortiljom).
  2. Svinjetina u kiselo-slatkom sosu (Kineska kuhinja).

Food Saver Crock Pot

Da li ste vi svesni koliko je meksička hrana izdašna za pripremu i koliko malo treba da radite, za jedan tako ukusan i pikantan obrok? 🙂

Za oba jela (recept ćemo kasnije) sam sve sastojke iseckala, dodala sve začine, ubacila u plastičnu kesu za zamrzivač i Food Saver, vakumirala do neke mere i ubacila u friz da čeka crne dane ne sluteći da će oni brzo.

Posle toga, ovih dana, kada je oko kičme zagustilo (čitaj „crni dani“), sve samo izručila u Crock Pot, low temperatura 4h.

Food Saver Crock Pot

Rezultat je svi smo imali ručak, a ja i dodatno spreman odgovor na pitanje s vrata 🙂 .

Food Saver Crock Pot tu su za mene i kada su „crni dani“ 🙂 , sad još manje žalim uloženi trud i sredstva.

Ovog puta ja pobeđujem!

Crock Pot

Zato živeli Food Saver Crock Pot zajedno!!

A i vi meni sa njima 🙂

Post Script

Zar se ne vidi koliko sam ushićena zbog svog dobrog izbora 🙂 ?

Volela bih da čujem i vaša razmišljanja na temu Food Saver Crock Pot?  Da li vi imate neko iskustvo?

 

Ćao, ja sam Suzana!

Rođena u Beogradu. Diplomirala na Mašinskom Fakultetu Univerziteta u Beogradu (smer Vazduhoplovstvo). Majka, supruga, putujući kulinarski hedonista. Istraživač, sportista i organizator.

Ostavite komentar