Pravilnik

Odgovornosti

Putovanje sa ukusom poseduje autorsko pravo na sve autorske sadržaje i njihovo korišćenje koji se nalaze na adresi www.savourytrips.com. Objavljivanje tih sadržaja bez prethodne pismene dozvole ili akreditacije nije dozvoljeno.

Sve fotografije, video zapisi kraćih ili dužih formi je takođe vlasništvo Putovanja sa ukusom. U suprotnom biće jasno istaknuto da je fotografija, video zapis skinut sa interneta.

Ako primetite da neke fotografije koje su skinute sa internet nisu označene kao takve molim vas da budete drug i javite kako bi ih uklonila, adekvatno označila ili zamenila. Čovek se uči dok je živ.

Nisam turistički vodič, ali sadržaj nekih tekstova o putovanjima je pisan na osnovu korišćenja usluga sertifikovanih turističkih vodiča tokom samog putovanja i samostalnog istraživanja na internetu, a u cilju boljeg prezentovanja i predstavljanja lokacije o kojoj se piše.

Sva mišljenja koja su data na blogu su lična (privatna) mišljenja autora teksta i onoga koji taj tekst komentariše.

Putovanje sa ukusom nije odgovorno za: tačnost ili pouzdanost bilo kog mišljenja, saveta ili izjave datih na sajtu www.savourytrips.com neke druge strane koja nije Putovanje sa ukusom, kao i za bilo kakve sadržaje ili proizvode date na povezanim ili linkovanim sajtovima.

Ukoliko primetite linkove ka drugim sajtovima koji daju netačne informacije ili su iz bilo kojeg drugog razloga “neprikladni”  molimo vas da mi javite putem emaila i kontakt forme na stranici https://savourytrips.com/kontakt/  kako bi ih na vreme uklonila.

U slučaju da imate želju ili potrebu da neki od tekstualnih, video ili foto zapisa objavite molim vas da me i obavestite o tome putem kontakt stranice: https://savourytrips.com/kontakt/

Ako vas baš mrzi da mi pošaljete informaciju putem emaila onda je obavezno da me linkujete kako treba.

Kako treba” izgleda ovako: “sadržaj je preuzet sa bloga www.savourytrips.com“ ili „sadržaj je preuzet sa www.savourytrips.com / (URL stranice sa koje ste preuzeli)“. U slučaju da sadržaj objavljujete putem elektronskih medija obavezno je da izvor koji navodite bude klikabilan i čitaoca vodi na odgovarajuću stranicu bloga Putovanje sa ukusom 

Svako (delimično ili potpuno) korišćenje, reprodukcija, umnožavanje, distribucija ili izmena bilo kog dela dizajna ili sadržaja sajta Putovanje sa ukusom, kao i  logo-a i naziva Putovanje sa ukusom bez prethodne pismene dozvole smatraće se povredom autorskih prava intelektualne svojine.

Ja mogu da budem “drug”, pa tako budite i vi. Nekada je bolje ujesti se za jezik, nego biti nekulturan.

Ne dozvoljavam vređanja, omalovažavanja, cinične komentare, svađe i prepucavanja i takvi komentari će zasigurno biti obrisani ili neobjavljeni. Ne treba mnogo truda i mesta za kulturu ponašanja.

Takođe zabranjeno je korišćenje tekstova Putovanja sa ukusom u cilju narušavanja njegovog i mog ugleda i časti.

Nije uputno ni lažno se predstavljati i krasti tuđi identitet, slanje i razmena sadržaja koji sadrže viruse ili slične programe napravljene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg kompjuterskog softvera i/ili hardvera i telekomunikacione opreme.

Dozvoljeno je i svakako poželjno davanje konstruktivnih ideja (uvažavajući sve ono što je navedeno kao “zabranjeno je”, “nije dozvoljeno” ili “nije uputno”), sugestija, deljenje vaših recepata i putopisa, kao i predloge za putovanja.

Putovanje sa ukusom nema nikakvu obavezu da ažurira sadržaj na sajtu isto tako može da ga promeni u bilo kom trenutku bez prethodnog obaveštenja o tome, kao i da poboljša ili izmeni ceo sajt i njegovu strukturu.

Poverljivost informacija

Putovanje sa ukusom će čuvati poverljivost kompletne komunikacije sa svim korisnicima koja sadrži lične informacije korisnika, u skladu sa kontrolama koje poseduje.

Ovim putem Putovanje sa ukusom (autor bloga) se obavezuje da vaše podatke (dobijene putem formulara, ankete, prepiski i sl.) neće svesno davati, pokazivati, iznajmljivati niti prodavati trećim licima, osim u slučajevima kada je to regulisano zakonom. Ukoliko neki deo prepiske sa korisnicima bude smatran korisnim za druge čitaoce, uvek će tražiti vaše odobrenje za objavu.

Poruke i podatke koje korisnik pošalje na bilo “message ili chat board” (javni prikaz poruka) na internetu neće se zaštititi kao poverljive, samim tim korisnik treba da bude svestan da povezani sajtovi mogu sadržati poverljive odredbe koje se razlikuju od odredbi datih ovde. Putovanje sa ukusom nije odgovorno za takve odredbe, i izričito odbacuje bilo koju i svaku odgovornost vezanu za to.

Statistika site-a

Putovanje sa ukusom koristi statističku posećenost site-a u cilju dobijanja adekvatnoh informacija o privlačnosti i uspešnosti svojih stranica, a u tu svrhu koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics i Similarweb.

Saradnja i partnerstvo

Sigurna sam da u ovom poglavlju ako uzajamno poštujemo jedni druge možemo da nađemo neko rešenje i ostvarimo saradnju.

Na blogu Putovanje sa ukusom moguće je promovisanje putem tekstova (označeni kao “partnerski tekstovi”) ili banera, kao i ostvarenje saradnje sa autorom bloga i na drugim srodnim aktivnostim, a koje su u vezi sa tematikom sadržaja samog bloga Putovanje sa ukusom.

Cene nisu fiksirane i stvar su dogovora dve strane, a i dugoročna saradnja je i najisplativija.

S tim u vezi možete me slobodno kontaktirati putem kontakt forme https://savourytrips.com/kontakt/

ili direktno putem emaila: suzana.jovanovic@savourytrips.com