Živogošće – Dalmacija by Vera Cvetković

11.maj.2016
DubrovnikStariGradPijaca

Leto 2015 koje nam je ostalo u prelepom sećanju. Baza nam je bila u Živogošću gde su roditelji mog supruga imali kuću preko 20 godina. Iznajmili smo apartman tri kuće od njihove bivše i bilo nam je divno.

U nastavku je i nekoliko slika:

Pogled sa terase:

Marina:

ZivogoscePorta

Igrane

I uživali u svežem voću koje prodaju lokalci na plaži iz malog čamca :

Mi koji živimo daleko od Evrope (u ovom slučaju je to Kanada) ne ukazuju nam se često ovakve prilike za odmor na Jadranu. Samim tim morali smo dobro da se organizujemo i iskoristimo svaki dan maksimalno. Pravili smo različite izlete južno i severno od apartmana.

Ono što morate da posetite ako ste u tom kraju:

Dubrovnik – obilazak starog grada, radnje sa lokalnim suvenirima i čuveni koralni nakit . Uvek je interesantno  videti stari grad ali je u sezoni prevelika gužva. Turisti sa svih strana sveta, kruzeri i jahte. U samom gradu možete naići na interesantne galerije i izložbe u svakom trenutku, a poseban hit je “Game of Trones” tura. (prikacene slike stari grad, pijaca, muzicar)

Stari grad:

I uvek je veselo:

Ston stari grad Pelješac U povratku iz Dubrovnika odlučili smo se za ručak u Stonu. Uživali smo uz belo vino i mušule (dagnje) na buzaru:

Ako ste u blizini obavezno svratite u restoran Kod Bace.

Slapovi Krke predivan nacionalni park. Proveli smo ceo dan u obilasku, razgledanju  i kupanju.

Makarska Riva – šetnja i večera sa prijateljima, dalmatinska pašticada i morski plodovi na žaru uz uvek dobro lokalno vino.

Baške Vode Riva turistička destinacija na makarskoj rivijeri. Sam naziv mesta je mitološkog porekla (grčka mitologija). Pravo je uživanje šetati uz obalu i priuštiti osveženje u nekim od lokalnih kafića (svaki je za preporuku).

Dolina Neretve plodna zemlja i sveži proizvodi, obavezno kupiti 🙂

Recept koji bih želela sa vama da podelim sa ovog putovanja je Dalmatinska pašticada koji možete da preuzmete na sledećem linku Dalmatinska pašticada „

Ćao, ja sam Suzana!

Rođena u Beogradu. Diplomirala na Mašinskom Fakultetu Univerziteta u Beogradu (smer Vazduhoplovstvo). Majka, supruga, putujući kulinarski hedonista. Istraživač, sportista i organizator.

Ostavite komentar