Kelj smoothie

19.jan.2017
DSC_0121-blog-1-e1464003107301

Jedan gutljaj zelenog eliksira mladosti mi je dovoljan da sa puno energije započnem svoju to-do listu za ovu nedelju.

Prirodno

Dosta sam istraživala kako na najprirodniji način da barem malo utičem na blistavost svoje kože. Godine i zima su učinile svoje. U celom tom istraživanju dođoh do različitih saznanja i izvora „lepote“ : losos, koštunjavo voće, brokoli, avokado…

2 min PREDPRIPREMA
3 min KUVANJE
Lako PRIPREMITI
300 ml PORCIJE

sastojci

  • 1 šolja kelja
  • 1/2 manga
  • 1 šolja ananasa
  • 1/2 papaje
  • 1 kivi
  • kokosova voda ili obično mleko ili voda
  • kokosova voda ili obično mleko ili voda
  • sok od 1/2 pomorandže

Uputstvo

  1. Sve sastojke sjediniti i izmiksati u blenderu.

Kelj

Ovoga puta za oko mi je zapao kelj. Kelj je trenutno „in“ namirnica u celom svetu, pogotovo kao jedna od kombinacija za smoothie. Iako sam u prvi mah pomislila „pih“, grozno…ko to može da jede tj pije, masovnost recepata i preporuka učinila je da ga ipak probam u nekim kombinacijama. Od tada ga redovno pravim i pijem, a promene na mojoj koži su vrlo vidljive 🙂 .

Kelj dobro utiče na izbacivanje toksina iz organizma. Dobar je antioksidant, koji nas štiti od raznih oblika kancera. Treba ga konzumirati svakodnevno i u sirovom stanju. Nije ni važno u kojoj kombinaciji, uz omlet, salate, sveže pravljenim sokovima, smoothie-ima. Pun je vitamina (A, B, C, K), kalcijuma, pa ga zato ne treba kuvati jer se oni kuvanjem gube. Ima malo kalorija, dosta gvožđa i nula masnoće.

Ostalo za kelj smuti

Moj predlog je da dodate mango i ananas jer pomažu da nam koža blista, a kokosova voda hidrira i čini nam kožu još mlađom.

Ako više volite hladniju varijantu, kelj je odličan i kao zaleđen. Gustinu eliksira mladosti 🙂 sami određujete količinom tečnosti koju ubacujete u voćnu mešavinu. Takođe vrstu tečnosti možete da menjate u skladu sa sopstvenim ukusom. U ovom izletu ja sam dodala i papaju (ali sam usled toga za 1/2 umanjila količinu manga) jer sam imala kod kuće, pa da ne propadne, kivi da bi dobila zeleniju boju. Ako želite što manje kalorija mleko zamenite vodom.

Prijatno

 

Ćao, ja sam admin!

Ostavite komentar